Pre-Convocation Shoot UiTM Pulau Pinang

5:11 PTG

Assalamualaikum Hai.


Pre-Convocation Photoshoot UiTM Pulau Pinang. Hehehe. Lama dah kita convo ni dua bulan lepas. Dulu masa diploma, nak kata ada pre-convo shoot diploma pun tak sangat. Sebab masing-masing busy and Nad shoot pun dengan bebudak lelaki 😂 So bila time degree ni, memang dah plan awak dengan girls nanti nak amik gambar pre-convo sama-sama.

Even masing-masing datang dan stay dengan family pun, nasib baik masih boleh bagi kerjasama baik dan spend time sekejap nak photoshoot. Nad start beratur awal gila semata-mata nak amik jubah awal ni tau. Lepastu terus gerak ke belah pulau dengan family and tunang Nad. Planning nak pergi makan nasi kandar dulu then baru gamble je pergi mana-mana yang sesuai untuk bergambar.

Tiba-tiba macam gerimis pulak. So bila reda tu terus cepat-cepat berhenti je tepi laut (laut ke?) dekat dengan area Queensbay tu untuk amik gambar. Nasib baik lerr tunang and family Nad rajin nak layankan.








Sabar jela dua orang ni layan kerenah kita yer

Lepas habis tu, parents Nad pun dah penat so diorang nak pergi berehat dulu kat hotel. Nad pun sambung la photoshoot dengan tunang Nad jer dekat Frog Hill, Guar Perahu, Penang. Untuk naik ke puncak bukit sana memang agak jauh. Ditambah pula dengan hujan waktu malam sebelum tu, so memang jalan tanah merah dia berlecak. Habis kereta pun takleh nak lalu masuk. Terpaksa la jalan kaki ke sana. Agak jauh jugak la, taktau kenapa Nad gigihkan juga nak ke sana tu 😭


Tapi bila dah sampai memang puas hati betul. Once start je daki bukit tu rasa macam yayy dah sampai. Ada satu group students tengah photoshoot juga beramai-ramai, Nad pula berdua je dengan tunang Nad haha. Tapi view memang subhanAllah amazing fantastic semua lah. Ditambah pula waktu tu dah nak sampai waktu sunset, lagi lah lawa. Terus lupa kepenatan mendaki tadi.









Lepas puas bergambar, girls pula roger ajak amik gambar beramai-ramai dekat area sawah padi. Maklum lah belah-belah sini memang agak banyak kawasan sawah padi. Semua tengah menghijau pulak tu, so kalau ambil gambar memang lawa. Kita pun okay saja. So bermula lah sesi ketiga photoshoot dengan kekawan pula hahah. Sawah padi ni dekat-dekat area Frog Hill ni tadi, memang dekat je.






Alhamdulillah, dapat juga pre-convo shoot seharian. Dengan family, dengan tunang, dengan kekawan. Memang lengkap lah semuanya. Kot-kot la ini kali terakhir convo kan ada lah juga kenangan tu hehe.



Photographer of the day hehehe

You Might Also Like

27 ulasan

  1. Tahniah..cantik gambar2 pre convo ni heheh mmg boleh jadikan kenangan abadi

    BalasPadam
  2. Lokasi yang sangat cantik for the shooting.. Tahniah dn semoga berjaya dengan apa yang Nad ceburi

    BalasPadam
  3. Wahhh cantik gambar-gambar pandai orang ambik gambar ni. Muka happy semua dapat convo. Tahniahhh

    BalasPadam
  4. Tahniah kepada anda. Memang cantik sekali gambar gambar yang diambil.😁 pemandangan yang dipilih juga cantik cantik belaka kan

    BalasPadam
  5. Tahniah sis! Cx dulu tkde pon pre-convo photoshoot haha. Rindu pula zaman² studi. Cx alumni UiTM 2013 konvo degree. Rndunya moment konvo. Best naik naik pentas dgn mak abah tgk dkt bwh

    BalasPadam
  6. cantiknya gambar pre konvo awak. jangan lupa print out pastu letak dalam album..nanti boleh tunjuk kat anak cucu. btw tahniah dah grad. rindu zaman study uitm terengganu.. 🥳

    BalasPadam
  7. Hope it is not too late to congratulate u for your graduation! :) Best nya siap ada pre-convo shooting. kita konvo 2x pun, takde official shooting pun. haha

    BalasPadam
  8. Congratulations! May He ease your next step hehe

    BalasPadam
  9. Wow, gambar yang berlatar belakang sawah padi tu cantik giler. Susah gak nak jumpa sawah padi menghijau..tapi kalau dapat padi yang sedang menguning pun best gak

    BalasPadam
  10. Tahniah sebab berjaya menyelesaikan pengajian. The pictures kat atas Frog Hill tu memang cantik - berbaloi la memanjat bagai ye tak

    BalasPadam
  11. Preshoot tu biasa..hehee..suka sangat nak amik gamabr macam-macam posing..best bila dah pakai baju konvo ni..hehee..cantik gambr..lokasi pun cantik..

    BalasPadam
  12. Cantiknya frog Hill dan gambar kat sawah tu. Dulu tak sempat nak buat pre convo photoshoot. Tak pernah tahu pasal frog Hill tu. Boleh gi la next time

    Btw, tahniah nad dah convo dan tunang. Wah, double happiness ye

    BalasPadam
  13. Congratulations to you! Your Pre-Convocation Photoshoot UiTM Pulau Pinang looks so pretty! Can see that you all are so happy about it

    BalasPadam
  14. Congrats Nad.. pelaung utk berphoto memang takkan dilepaskan la ye.. sbb boleh dijadikan kenangan.. port bergambar pun cantik

    BalasPadam
  15. Wah Tahniah ya. Cantik semua gmbar2 tu.nmpk moment kejayaan tu

    BalasPadam
  16. Cantiknya gambar2 dia konvo. Lupa awak penah bgtau kita study Uitm Penang sebelum ni. Selamat menempuh alam pekerjaan ya.

    BalasPadam
  17. Tahniah Nad! Gambar cantik-cantik.. Nad pun cantik je.. senyuman manis.. awat yang masa diploma tu Nad kata shoot denagn bebudak lelaki? mean? course tu lain ke atau memang geng dengan bebudak laki masa tu? haha

    BalasPadam
  18. wow you look stunning! anyway congratulations on your graduation! your grad photos are all super nice especially the one at the frog hill! for me i will be sweating all over! haha

    BalasPadam
  19. Memang penting kowt kan pre convocation tu. time tu lah masa utk amik gamba lawa2 dengan family n kawan2

    BalasPadam
  20. pehh banyaknya lokasi pre-grad kak nad! gigih memanjat bukit tu tpi view lawa berbaloi jugak kan.
    btw congratulations!

    BalasPadam
  21. Tahniah Nad! Cantiknya gambar gambar pre convo diaa :)

    BalasPadam
  22. As salam. Tahniah kerana sudah tamat pengajian di UiTM. Abam Kie dtg jd follower ke 3327. TQ.

    BalasPadam
  23. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    BalasPadam
  24. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  25. Cantik2 gmbr boleh simpan tnjuk kt ank2 nti hihi

    BalasPadam
  26. Tahniah.. Semoga terus berjaya nanti.

    BalasPadam