Enjoyable Evening at Althea Christmas Party 2018

1:28 PTG

Assalamualaikum Hai.


Althea Christmas Party 2018! To be truth, ini first time la celebrate anything regarding to Christmas. Before ni langsung tak pernah attend anything yang berkaitan dengan Christmas. Thank you Althea for the opportunity hehehe ๐Ÿ’— Ini first time Nad join event under Althea. Before ni segan nak join sebab segan, semua lawa-lawa sangat. Kita kurang confident ๐Ÿ‘‰๐Ÿ‘ˆ Tapi finally dapat jugak jumpa semua muka-muka Butterfly dan Althea team yang selalu nampak dekat social media je. Excited sangat sebab first time join kan.

Seramai 30 orang beauty blogger berkumpul di Chubbee Cloud, Petaling Jaya untuk celebrate Christmas! Dari jauh dah nampak kemain meriah dan comel je decoration dari luar. Masuk je cafe Chubbe Cloud, alahai comel je deco Christmas dalam cafe. Firstly, Tammy bagi briefing tentang aktiviti yang akan berlangsung sepanjang event.

Dekat entrance je dah menarik dengan decoration kotak-kotak kecil comel yang melambangkan Althea serta tersusun semua produk-produk keluaran Althea dari skincare sehingga lah make up. Mostly Nad sendiri dah pernah try seperti Contour Clenser, Primer Water, Fixer Cream, Milk Peel, Skin Detoxer Rose and Green Tea, Loose Powder, dan Pore Purifying. Eh banyakkk sangat lah. And ni semua korang boleh dapatkan di website Althea.


Dan kini produk terbaru make up, iaitu concealer Athea yang mempunyai 4 shades. I'm so excited okay. Harga dia pun murah, RM15 sahaja, way cheaper dari current concealer yang Nad pakai. The best part is, Althea Flawless Creamy Concealer ni is now ON SALE BUY 1 FREE 1!


Ruangan first yang Nad serbu adalah Xmas Insta Corner. Nad memang dah lama teringin nak amik gambar dekat bathtub camni. Sebab banyak tempat yang buat deco camni, bila amik gambar memang lawa memuaskan hati la. Tapi malangnya katsini tak boleh nak masuk dalam bathtub tu ๐Ÿ˜‚ Sebab dalam tu penuh dengan gifts Althea hehehe. But its okay, since they have bear and balloon, dah menjadikan ruangan tu sendiri complete.


"Make Everyday A Cloud Nine Kinda Day"


Cubaan hamper 10 kali hahahah

Lepas dah puas bergambar, kita serbu pula ruangan Your Surprise Gift. Wehhh, sumpah stress main machine game ni hahaha. Stress tapi happy haha. Selama ni main dekat luar memang tak pernah dapat catch apape. Dekatsini pun Nad try almost 10 kali juga baru dapat satu tangkapan. Yayy! At last dapat jugak. Kalau main games dekat luar tu langsung tak pernah dapat hahah. Alhamdulillah, got my surprise gift



Dah puas bermain dan bergambar, Nad order Rose Cold Brew Tea, Xmas Magical Milkshake dan Xmas Toasts dari Chubbe Cloud. Look at that!! Comel sangat milkshake dia. Nak minum pun sayang sebab comel sangat lah hahah. Colour lawa, deco lawa, and ofcourse rasa pun sedap. A bit manis tapi mencukupi rasa dia. And the toasts pun mengenyangkan. Tak larat nak makan semua sebab nampak je macam light tapi kenyang.


Xmas Magical Milkshake

Ni first time Nad datang lepak-lepak di Chubbee Cloud ni, tapi memang relaxing sini dan sesuai sangat kalau nak datang lepak hari biasa. Order beverage lepastu buat kerja dekat laptop. Eee memang sesuai sangat lah.


Lepastu, apa lagi? Kita sambung lah lagi bergambar. Kalini dekat Special Althea Christmas Sticker Photobooth pulak. Banyak props yang disediakan, so boleh pilih mana-mana props yang kita berkenan. Sticker pun ada banyak choice, siapa yang creative tu confirm cantik kebabom gambar dia sebab pandai edit sendiri. Kebiasaannya, photobooth camni kalau amik gambar beramai-ramai lagi meriah.



Sebelum balik, sempat juga kita singgah ke dessert table yang dari awal dah menarik perhatian. Dengan tema pastel colour dan decoration Christmas pehh memang cair lah siapa yang tengok ni. Ah-may-zing work all credit to AskJoey for the creativity and hardwork ❤ Cookies dia sedap lembut dan icing tak manis sangat. Eee sedap lah. Nad dah la suka dessert, memang banyak juga Nad makan ni.



Okay, another surprise from Althea. Hahaha eee penat tau. Sehari ni je banyak sangat surprise dapat from Althea. Kita dapat marshmallow printed muka sendiri. OMG, and gambar tu pun bergambar dengan product Althea juga hehe. Sayanggg sangat nak makan. Tapi terpaksa mahal sebah dia tahan untuk 7 days je after opening. So finally kita makan, tapi bahagian printed tu tak makan haha.

Last surprise, Althea gift box. Satu box penuh barangan dari Althea saja. I'm so overwhelmed and feel loved. Thank you so much Althea for the fantastic event ❤ Definitely will join your upcoming event.


You Might Also Like

21 comments

  1. Wow...dekorasinya memang cantik. Terutama sekali milkshake yang terlalu cantik untuk diminum. Bertuahnya anda dapat pergi ke event ini. ๐Ÿ˜„

    BalasPadam
  2. so syok dapat pergi althea party.. really looks very enjoyable.. how i wish i could join.. love to shop in althea..

    BalasPadam
  3. kenapa semua sangat cute..milkshake pun deko pun sangat cute..teringin nak join korang althea angel di kl..tp belum lg ada rezeki..tp mmg event2 dr althea havoc i love

    BalasPadam
  4. Best la Nad, dapat join party, dapat macam - macam benda best..siyesly theme dan decoration pun sangat- sangat menarik dan sentimental value...make sure masa ni Nad amik gambar banyak sebagai kenangan

    BalasPadam
  5. mata terus sinar2 tengok makanan comel2 tu =D

    BalasPadam
  6. huhuhu!! i'm so jelous! the place looks amazing.. the food and also that magical milkshake!! i NEED it!!!

    BalasPadam
  7. haaa tak sangka dapat jumpa nad real life tapi we dont talk a lot lah that time usually dalam uplive je kan... haahahah i hope u dapat a great experience party with butterflies... the community always treat butterflies so heavenly ;)

    BalasPadam
  8. This looks very fun. Everything looks very cute. Hope you had a great time there.

    BalasPadam
  9. Such a great party! So happening. First time tengok Althea punya party. Selalu nmpk produk je. Memang nampk menarik sgt. All the foods looks so tempting! hehehe

    BalasPadam
  10. bertuahnya dapat join event dari althea .

    BalasPadam
  11. Woww seronoknya dapat join party yang Althea buat. Tengok dari gambar sure happening kan party ni..Althea memang selalu anjurkan acara yang gilang gemilang...beruntung sape yang pergi

    BalasPadam
  12. bestnya jadi angles Althea ya. seronok ada party2 macam nie. nampak meriah betul dan makanan nampak sedap2 dan cute. untuk lelaki tak ada ke persatuan2 seperti ini. hahahaha.

    BalasPadam
  13. Wowww bestnya dapat join xmas party althea.. Kalau i duk kl.. Dah lama join gak.. Nasib la duk jauh2 ni

    BalasPadam
  14. seems like a nice party that you were enjoying yourself there! good to see that Butterfly group got so many cross event with all the brands to benefit all the influencers.

    BalasPadam
  15. Rasanya bertahun x join althea parti hehehe. Tapi mmg best kalau dapat jumpa geng2 yg mempunyai minat yg sama

    BalasPadam
  16. Althea ni buat event kalau tak comel pink pink, rasanya tak sah kot. And look at the foodddd. Omg! Sedih tak dapat join

    BalasPadam
  17. cool gila party althea.. cantik dekorasinya.. mmg instagram worthy. untungnya awak dapat pergi dan rasa milkshake tu. hehe

    BalasPadam
  18. kita pun teringinnak join party althea ni..huaaa..tapi anak tak tau nak suruh siapa jaga..ehhee..comel-comel dekorasi dia..milkshake tu woww..hey rasa teruja tengok

    BalasPadam
  19. Omg I rindu event ini lah .Kat sini lah kita jumpa face to face kan. Harap dapat jumpa lagi next event kan . I rindu magical milkshake tu

    BalasPadam