Promosi "BACK TO SCHOOL" di Sunfeet dan Pemeriksaan Kaki PERCUMA

9:26 PG

Assalamualaikum Hai.

Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet

Promosi "BACK TO SCHOOL" Bersama Sunfeet. Bila waktu cuti sekolah ni, memang banyak promosi yang ditawarkan untuk barangan persekolahan kan. Waktu ni, semua ibu bapa mahupun pelajar berpusu-pusu ke shopping mall untuk mencari pakaian dan peralatan sekolah. Sunfeet juga tidak ketinggalan membuat promosi kelengkapan persekolahan seperti kasut dan bag sekolah.

Nad sendiri berkesempatan untuk mengunjungi Sunfeet International Rehab Centre yang terletak di Petaling Jaya. Ternyata, promosi yang dijalankan memang berbaloi-baloi. Anda boleh berjimat sehingga 20% dari harga asal. Kalau nak tau, kasut sekolah di Sunfeet direka khas dengan kesesuaian tapak kaki dan bagus untuk menampung bahagian bada, pinggang dan tulang belakang. Insole yang terdapat pada kasut juga bersifat 'solid'  dan mudah alih. Pentingnya pemilihan kasut yag betuk bagi memastikan kaki membesar dengan baik dan anak-anak sentiasa merasa selesa mengenakan kasut tersebut.

Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet

Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet

RM 299

Boleh rambang mata juga kalau berkunjung ke Sunfeet International Rehab Centre ni sebab pilihan kasut sekolah memang banyak. Sama ada mahu kasut sekolah jenis bertali atau siap disarung, kedua-duanya juga terdapat di sini. Selain itu, kasut sekolah berwarna hitam dan putih turut dijual.

 Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet

Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet

Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet

Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet

Bag sekolah juga turut dijual

Sepanjang hidup, pernah tak korang melakukan pemeriksaan kaki? Mesti tak pernah kan? 😂 Selama ni cuma sibuk pemeriksaan kulit dan mata je. Pertama kali dalam hidup Nad try pemeriksaan kaki secara PERCUMA di Sunfeet ni. Mudah je, hanya perlu walk in ke Sunfeet dan beritahu anda mahu buat permeriksaan kaki. Nanti pihak Sunfeet akan scan kaki korang. Hasilnya, korang boleh tahu saiz sebenar kaki, ada sesetengah orang saiz kaki kanan dan kiri tidak sama, jenis kaki (flat, normal, high arch, severe, pronated) dan apa yang disarankan untuk support kaki korang.

Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet


Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet

Foot Analysis Report

Saiz untuk kedua-dua belah kaki kiri dan kanan Nad sama saiz iaitu size 38. Hmm selama ni macam tersilap beli saiz je sebab mostly kasut Nad saiz 37 hahah. Jenis kaki normal. Tapi kaki Nad yang belah kiri dah menghampiri high arch. Kalau tak dibendung, besar kemungkinan kaki kanan juga boleh menghampiri high arch juga. Kesan jangka panjang akan mudah sakit pinggang.

Nad juga sempat mendengar talk ringkas yang disampaikan oleh Dr Edmund Lee, seorang pakar orthotik tentang kesihatan kaki. Sebanyak lebih 30,000 pasang kaki telah pun berjaya dirawat oleh Sunfeet.

Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet

Talk by Dr Edmund Lee

Pentingnya melakukan pemeriksaan kaki terutama buat kanak-kanak adalah kerana masalah kaki pada kanak-kanak masih boleh diperbetul. Pada usia 1-4 tahun, kaki kita masih membentuk (false flatfoot). Pada usia 4-14 tahun, ini dipanggil golden period of intervention di mana ini adalah waktu terbaik untuk memperbetul kaki yang mengalami masalah. Waktu ini, kaki masih lagi flexible untuk diperbetul. Bagi orang dewasa, kaki kita sudah tidak boleh diperbetul dan hanya boleh support supaya tidak menjadi lebih teruk. Ini kerana, tulang pada badan orang dewasa sudah matang dan tidak flexible.

Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet

Pemeriksaan Kaki Percuma di Sunfeet


Alang-alang tengah cuti sekolah ni, mesti ramai yang tengah mencari kelengkapan sekolah tahun 2019 untuk anak-anak kan. Boleh la segera berkunjung ke Sunfeet untuk membuat pemeriksaan kaki PERCUMA dan dapatkan promosi "BACK TO SCHOOL" di Sunfeet.

Sunfeet International Rehab Centre

Alamat : Block C, 18 Jalan 19/1, Seksyen 19, 46300, Petaling Jaya, Selangor
Waktu Beroperasi : Setiap hari 10AM - 7PM
Contact : 013-912 2939

You Might Also Like

19 ulasan

  1. Bestnya boleh semak kaki sekali hahaha
    Macam nak tahu jugak saiz kaki ni saiz apa
    Tapi sunfeet ni seluruh malaysia ke ada cawangan dia?
    Kasut2 dia nampak cantik jugak hahaha

    BalasPadam
  2. wow! promo back to school. haritu dah kesini dengar talk dia. memang bagus sebab boleh pilih kasut yang kita nk dan sesuai dengan kita kan? lepas ni tapak kaki pun akan lebih sihat bila dah tau yang mana sesuai

    BalasPadam
  3. Kasut2 dekat sini semua nampak selesa dan sesuai utk kegunaan anak2 ke sekolah. Yg penting dapat tampung berat badan dengan baik kan.
    Kak ana pun tak pernah buat pemeriksaan kaki. Tak tau pun penting rupanya kita periksa kaki kita. Nak check lah nanti.

    BalasPadam
  4. Dah 3 kali kesana. Sunfeet memang best sebab kite boleh tahu bnyk pasal masalah kaki kite. Yelah kaki kan anggota yang paling penting yang kite kene jaga selalu. Btw kite dah ad stu kasut dri Sunfeet! Mmg selesa.huhuhu

    BalasPadam
  5. Baguslah kalau ada promosi untuk kanak-kanak nak beli barang sekolah terutama kasut boleh buat ujian dulu dan tahu tentang keadaan kaki anda sebelum beli kasut sebab kita dulu pakai beli janji muat dan murah hehehe orang kampung...

    BalasPadam
  6. Sunfeet mmg sebuah pusat yg sangat bagus utk kita mengetahui kesihatan kaki. Yelah, zharif selama nie rasa normal je kaki nie tp bila dh cek dekat sunfeet, ternyata tapak kaki zharif bermasalah dan x balance. Sgt berinformasi bila dtg ke talk Dr Edmund

    BalasPadam
  7. I kalau pergi sini mesti banyak problem kaki I ni. Their design not bad too. I would go check this out too. Boleh dapat kasut bersesuaian.

    BalasPadam
  8. bagus sunfeet ni sebab ada disediakan kemudahan pemeriksaan kaki secara details. hari tu siap say abawa anak2 untuk periksa kaki..memang seiap org ada jenis tapak kaki yg x sama...untuk promosi buka sekolah ni not bad la..berbaloi

    BalasPadam
  9. oh remind me to buy new school shoes for my girls. I also have to pick up the personalised insole from them hope to visit it again.

    BalasPadam
  10. Great to know the promotion is back, this is another precaution parents should take note of and I'm so glad we can get a free scan at Sunfeet. Will bring my daughter over once they are older.

    BalasPadam
  11. Bagus tengok kasut sunfeet ni, sebab ikut kesesuaian kaki kita..kita ni kalau nak pakai kasut memang kena pakai yang betul, lagi budak sekolah..sunfeet ni memng ada dekat pj je ke..

    BalasPadam
  12. Kak liez pun buat test tapak kaki.. walaupun tak perfect tapi kira ok.. bagus ada centre yang boleh bantu orang yang mengalami tapak kaki flat atau tidak normal. Sebab sunfeet boleh bantu dari usia kanak-kanak kan.. so memang boleh dirawat dari kecil.

    BalasPadam
  13. Syoknya boleh check tahap kesihatan kaki. Sebab penting kan. Kaki menyokong keseluruhan badan kita. Dan kakilah yang banyak bekerja.
    Harga pun boleh tahan tuk kasut sekolah tu.

    BalasPadam
  14. Dulu emi ingat sunfeet ni takde pun kasut sekolah. Rupanya ada jugak. Bagus la sebab anak2 sekolah pun perlukan kasut yg selesa.

    BalasPadam
  15. Nampak gaya elok juga kalau Rawlins bawa anak-anak saudara untuk periksa kaki diorang, just in case kan. Elok kalau boleh dirawat dari awal kan

    BalasPadam
  16. igtkan sunfeet jual item psl kaki je, beg sekolah pon ada ye. Promosi hebat. Memang sesuai dgn masa budak2 nak masuk sesi persekolahan baru

    BalasPadam
  17. Macam-macam ada kat sunfeet ni. Selain dari cek kaki eh. Hehe. Ruby nanti nak pi cari kasut sekolah anak yang selesa ikut cara dia berjalan. Sebab kasut sekolah ni kena 2 pasang. Sekolah pg lain, sekolah petang lain. Kasut sukan lg. Hahaha. Jenuh kalau tak selesa dan tapak sering haus.

    BalasPadam
  18. Wowww bagus boleh check kaki mcm ni. Sstgh org dia xtau sia tu flat feet ka tak.. So bila flat feet.. Kena cari kasut yg sesuai kan

    BalasPadam
  19. Memang betul kita mana tau yg kaki kita pun perlu dijaga,Kenya ambil kisah tentang kesihatan kaki,kasut yg sesuai utk dipakai agar kaki kita tidak bermasalah.

    BalasPadam