Mykori Dessert Cafe @ Kota Kemuning

2:42 PTG

Assalamualaikum Hai.

Mykori Dessert Café, Kota Kemuning. I'm a dessert lover. Kalau ada dessert atau makanan manis, memang mostly Nad boleh makan. So, bila haritu viral tentang Mykori ni memang berhajat betul nak try. Google punya google, jumpa cawangan yang boleh dikatakan dekat dengan rumah. Nasib baik Mykori Dessert Café ada dekat Kota Kemuning. Kalau tak, mungkin sampai sekarang Nad masih tak merasa lagi 'ABC Jepun' ni.

Mykori Dessert Cafe
Disebabkan adik Nad tu pun boleh tahan kuat makan dia, so semestinya lah Nad pergi dengan dia. Senang gerak dari rumah sekali. Gamble je main pergi, nasib baik café bukak waktu kami pergi tu. Pergi pun dah petang lebih kurang dalam pukul 5 ke 6 petang, café separuh penuh dengan customer. Untuk Mykori Dessert Café yang terletak di Kota Kemuning ni, café agak luas dan sesuai untuk datang bersama keluarga.

Mykori Dessert Cafe

Kalau ada Nampak banner and white board tu, ini lah café nya. Kadang-kadang terlepas pandang sebab di tingkat 1. Bawah tu ada banyak lagi café lain.

Mykori Dessert Cafe

Mykori Dessert Cafe

Nad teringin nak try Watermelon Kakigori atau Honeydew Kakigori sebab tengok 2 menu tu macam famous, tapi adik Nad kata dia taknak yang tu. Hahahah terus tak jadi nak beli apa yang Nad pilih. Akhirnya kami beli Strawberry Yogurt Kakigori (RM22) dan Kakigori Boru Ice Bowl (RM13). 

Mykori Dessert Cafe

Strawberry Yogurt Kakigori

Mykori Dessert Cafe

Kakigori Boru Ice Bowl

Untuk order Ice Bowl;
1) Pilih nak ice flavor milk OR yogurt. Nad pilih yogurt, so kena tambah lagi RM1. 
2) Pilih 3 toppings. Kami pilih cookie crunch saja. 
3) Pilih 1 scoop ice cream flavour. Kami pilih flavor vanilla.

Nasib baik dua-dua yang kami pilih ni sedap ehehe. Basically dua-dua rasa sama je sebab ice dia Nad pilih flavor yogurt. Cuma perisa dia depends on topping dan flavor ice cream yang dipilih. Sama je macam ABC tepi jalan cuma sedap manis-manis gitu dengan kehadiran yogurt pada ice. Sejenis dessert lover macam Nad ni confirm suka lah dengan dessert sebegini.

Selain dari Kakigori dan Ice Bowl, Mykori Dessert Café juga terkenal dengan Shibuya Toast (macam cake) dan Taiyaki (cake/waffle Jepun yang berbentuk ikan). Lepas dah pergi baru Nad tau dessert ni agak famous. Lepasni kalau pergi lagi Nad nak try Kakigori flavor lain dan juga Taiyaki semestinya! Setakat ni yang Nad tau Mykori Dessert Café ada cawangan dekat SS2, Setia Alam, Kepong, Puchong, dan banyak lagi. So boleh lah korang pergi cawangan yang bredekatan dengan tempat korang.

Mykori Dessert Cafe

Dahi teruk betul time bulan 7 haritu wei 😂😂😂
Entry peram 4 bulan baru reti nak publish.

Mykori Dessert Cafe

Waktu operasi Mykori Dessert Cafe

Mykori Dessert Café
Facebook : Mykori Dessert Café
Instagram : @mykoridessertcafe

P/s : Buat dessert lover, diyakini anda akan suka dessert ni :p

You Might Also Like

12 ulasan

  1. wow now I know where to have desserts. So yummy and delicious when eat at this hot weather. My friends stay nearby there shall let them know of this place now.

    BalasPadam
  2. Strawberry Yogurt Kakigori looks good to me. Gonna try this out since their Kepong branch is near to my house.

    BalasPadam
  3. uih..tengok abc style jepun ni memang nampak awesome..Lagi pulak yang ada strawberry ni...nasib ler jauh..kalau tak dah rasa nak terjah je ni

    BalasPadam
  4. so many yummy dessert... looks great and nice.. i wanna go eat.. hahaha.. super fun leh..

    BalasPadam
  5. I baru fikir tak nak makan benda ni semua sebab dalam proses nak menghancurkan visceral fat ! tapi thank you sebab sharing this nampak macam sedap mesti anak anak I suka kalau baawa dorang cuba sendiri mykori dessert ni ehhehe

    BalasPadam
  6. Aduhh.. Terliur tengok Kakigori Boru Ice Bowl tu.. Nampak menyelerakan sungguh! Thanks sharing Nad, kalau tak Nina tak perasan pun Mykori ada banyak cawangan.

    BalasPadam
  7. Wuuu Nampak sedap. Harga pun OK. Deko restoran pun menarik. Nanti ruby cuba kalau ke area sana. Kita duk Ampang aje. Hehe

    BalasPadam
  8. Astaga. Nasib baik la jauh dari Bangi. Kalau dekat, Rawlins dah pergi dah sebab Rawlins pun sejenis kaki desserts. Lazatnya la ice shavings tu.

    BalasPadam
  9. Ya Allah nampak sedap semua ni hahah tak tau lak kat kota kemuning ada tempat tenpting camni

    BalasPadam
  10. Wahh menariknya tapi ayu lebih tertarik dengan dessert yang berasaskan coklat..Adududuh memang tak boleh nak menolak

    BalasPadam