Beauty Review : Althea Milk Peel Cream Mask

11:24 PG

Assalamualaikum Hai.


Althea Milk Peel Cream Mask. Pemakaian mask secara kerap adalah tidak salah dan bagus untuk mengekalkan kelembapan serta kelembutan kulit. Nad sendiri pun masih cuba merajinkan diri untuk memakai mask secara kerap. Cuma kita tukar-tukar jenis mask, harini pakai sheet mask, esok pakai clay mask, esoknya lagi peel off mask, pastu esok scrub kulit. Bila buat macamni, tak sempat nak rasa bosan pakai mask sebab bertukar-tukar mood 🙈 Cuma ada satu jenis mask yang Nad belum pernah cuba lagi iaitu bubble mask.

Terbaru, Nad dengar Althea keluarkan pula Milk Peel Cream Mask. Mula-mula dengar confuse jap sama ada peel off mask atau cream mask. Excited sangat nak try lagi-lagi bila tengok packaging dia yang simple dan comel.

Althea Milk Peel Cream Mask
RM36 | 50 ml

Selalu cleanser atau toner je ada AHA BHA ni, sekali Milk Peel Cream Mask ni pun mengandungi AHA dan BHA yang berfungsi untuk membuang kulit mati dan pori-pori tersumbat, sekaligus menjadikan kulit kita lebih lembut! Dah macam scrub dah sebab boleh buang kulit mati kan.

Althea Milk Peel Cream Mask

Althea Milk Peel Cream Mask

Texture Althea Milk Peel Cream Mask ni dia soft clay yang akan berbuih kita kita massage dekat kulit. Baru letak dalam beberapa saat je memang laju je berbuih. Rasa geli sikit dekat kulit sebab boleh rasa buih tu sedang berbuih-buih hahaha. Soft clay (kaolin) ni akan menarik keluar segala kekotoran yang ada dalam pori-pori kulit kita. Lepas dah buang sel kulit mati dan kekotoran dalam kulit, milk protein extract yang kaya dengan vitamin pula akan melakukan tugas dia dengan mengekalkan kelembapan dan kesegaran kulit kita supaya sentiasa sihat. 

Althea Milk Peel Cream Mask

Muka rasa fresh lepas bilas

Cara nak pakai mudah je. Apply je soft clay mask dekat kulit dan tunggu antara 30 hingga 60 saat sampai dia berbuih-buih. Lepastu bilas dengan air suam. Lepas bilas je, mesti rasa kulit macam eh putih sikit hahaha. Mood kita pun jadi seronok je sebab kulit rasa lembut dan wangi bau milk. Sama seperti sheet mask, Milk Peel Cream Mask sesuai untuk dipakai setiap hari.

Texture ia yang halus dan ringan membolehkan pelbagai kulit sesuai memakainya. Baik combination skin, pori terbuka, kulit kasar/sentisitive yang memerlukan exfoliation secara lembut mahupun kulit kering yang memerlukan kelembapan sepanjang hari. 

So, bertambah lagi satu koleksi mask Nad. Excited sangat sebab ni my first ever bubble mask. Macamni rupanya perasaan bila pakai bubble mask eh 🙈 Nasib baik sesuai dipakai setiap hari, takdelah ralat sangat bila tak dapat pakai kan heheh. Kalau korang pun nak ber bubble mask, boleh dapatkan di Althea (Milk Peel Cream Mask) yer.

Website : http://althea.kr

You Might Also Like

27 ulasan

  1. Best kan bila terasa buih buih tu dekat muka kita. Tapi seriously lepas cuci muka rasa bersih habis semua kotoran tu hilang. Bau dah lah sedap macam sabun baby. Harapnya bila dah pakai selalu dptlah kulit mcm kulit baby juga.

    BalasPadam
  2. I like this product too, easy to use and smell nice. I love k beauty products, and this is one of my favorite. Online shopping is easy now.

    BalasPadam
  3. #11 Boleh cuba ni . cx pon jenis pori besar dan muka kering. Boleh try nanti untuk kelembapan wajah seharian. Dah lama tak pakai masak sebenarnya. Hahhaha muka pon mcm dah tak terjaga bila 24/7 hadap anak². Mudah²an wajah tak tua sebelum usia hahaha

    BalasPadam
  4. Macam best je perasaan pakai mask tu. Packaging dia comel. Ada yang macam kotak susu pulak kan?. Kalau sesuai boleh la terus pakainya. Bukan apa untuk kesihatan kulit kita jugak kan?.

    BalasPadam
  5. waa mcm best betul laa bila tgk Milk Peel Cream Mask ni! packagingnya tu pon adoii cute dan unique sungguh! suka betul tengok yg mcm milk carton tuu hehe so cuteee! rasa nk try jugaklaa nnt, mcm best jee and as one yg suka kumpul things with unique packaging ni, mmg definitely tertarik betul dgn that milk one haha!

    BalasPadam
  6. k.fiezz pun suka..baru 1st time cuba mask jenis cam ni..lepas cuci muka tu, rasa lembut je kulit..terasa bouncing cam kulit baby..hehe

    BalasPadam
  7. k.fiezz pun suka..baru 1st time cuba mask jenis cam ni..lepas cuci muka tu, rasa lembut je kulit..terasa bouncing cam kulit baby..hehe

    BalasPadam
  8. Milk Peel Cream Mask nampak sesuai dengan kulit I. Will get 1 to try this out since I am ordering other Althea products too.

    BalasPadam
  9. looks like everyone is using this la. Althea so generous to sponsor to so many ppl hehe. I have yet to try it out. but I like it's simple and pastel color packaging a lot.

    BalasPadam
  10. mcm best je mask jenis susu..harga pun berpatutan..rasa ciktom pun nak beli jgklah satu..

    BalasPadam
  11. Auka pakai sebab best sangat sangat. Kulit mati yang ada dapat disingkirkan .Tapi tak tahan geli bila dari clay dia bertukar jadi bubble. Rasa semut hurung je kat muka ni Althea memang best2 produknya kan

    BalasPadam
  12. kak liez suka giler dgn milk peel ni..bila sapu dekat muka rasa geli-geli bila buih-buih mula terhasil. then bila cuci muka memang boleh rasa perbezaan. kalau habis memang akan repeat order.. tak rugi beli..

    BalasPadam
  13. Suka lah orang perempuan ada produk mask macam ni makin putih dan makin cantik hehehe kita orang laki lagi sayang lah kat isteri macam ni. Tengok produk ni pun macma bagus dan sangat berkualiti..

    BalasPadam
  14. ramai dah orang review produk ni semuanya berpuas hati. memang membei kesegaran pada muka selepas menggunakannya..pembungkusan dia juga agak menarik dan harga yang ditawrakan cukup berpatutan

    BalasPadam
  15. simple je packaging dia tapi menarik. iday suka cream dia tu, putih bersih je. bestnya kalau pakai, mesti lembut di kulit hehe

    BalasPadam
  16. This looks like a mask I could use, quick and easy, can't wait to try mine soon.

    BalasPadam
  17. bestnya produk ni...terasa mcm nak cuba jugak laaa

    BalasPadam
  18. Ni produk baru althea kan , ramai yg dah cuba bagi review yg bagus2 . Terasa mcm nk cuba jugak produk ni

    BalasPadam
  19. Macam Best n menarik je Milk cream nie.. AM nak cuba la!! Tgk Best je nad pakai..

    BalasPadam
  20. Produk peel off mask berasaskan susu. Something new for me. Nanti nak cuba. Hehe

    BalasPadam
  21. suka sangat pakai mask. ramai cakap mask dan product althea ni bagus.. nak try beli lah nanti

    BalasPadam
  22. Best sangat althea milk peel cream ni, muka pun rasa lagi bersih lepas pakai. Heheh :)

    BalasPadam
  23. Macam best je nad
    Nanti Amni try usha sebab nampK senang sangat guna milk peel cream ni.

    BalasPadam
  24. Althea makin lama makin menarik minat Siqah untuk mencubanya :D

    BalasPadam
  25. Enjoy this product so much because it's so fun! Simply apply it and it bubbles to remove dirt and impurities

    BalasPadam
  26. wah macam best mask ni..soft je nampaknye tekstur dia

    BalasPadam