Cerahkan Kulit Secara Pantas Dengan Cokkowhite Lightening Soap

12:30 PG

Assalamualaikum Hai.


Cokkowhite Lightening Soap. Hmmmm. Korang pun mesti tau kan Nad sekarang kerja dalam construction industry. Serious, mencabar sangat tau nak jaga kulit bila kita bekerja dalam bidang ni. Bayangkan baru pertama kali Nad turun tengok site dah obvious sangat muka Nad sunburn. Itu baru sekali. Bayangkan lah kita ni baru mula bekerja mestilah kena rajin sikit pergi site kan 😂 Adalah dalam 3 ke 4 hari Nad pergi site dalam seminggu.

Bagi yang rasa macam eleh apa yang sunburn? Takkan semudah tu boleh sunburn? Pertama sekali, cuaca dekat Malaysia ni bila terik memang terik sungguh kan. Di tambah lagi kadang duduk kat site tu sampai 2 hingga ke 3 jam. Lepastu duduk dengan lori keluar masuk dekat site berhabuk dia bukan main. Belum lagi time buat premix, fuh panas berganda. Bukan setakat muka je burn, dengan tangan kita sekali burn tau 😭 Package!

Agak-agak apa solution Nad? Takkan lah nak berhenti kerja pulak kan hahahha. So Nad cari inisiatif lain dengan menggunakan produk yang bertindak sebagai instant whitening. Dengar pulak ada sabun Cokkowhite ni. Laju je Nad try sebab dah jemu dengar orang asyik suruh kita pakai sunblock untuk elak burn. Dah pakai tapi terik sangat so tetap sunburn 😞




Apa yang menariknya Cokkowhite Lightening Soap ni? Nad paling tertarik dengan bahan kandungan utama iaitu fucowhite dan isi kelapa. Jarang-jarang Nad tau produk yang mengandungi dua bahan ni. Fucowhite bertindak untuk memutih serta mencerahkan kulit manakala isi kelapa bertindak sebagai skrub untuk menghilangkan daki yang menyebabkan kulit menjadi gelap. Dua kandungan utama ni memang 👍👍👍 Selain tu, Cokkowhite juga turut mengandungi olive oil, tea tree oil dan vitamin C!

Apa yang best, sabun ni berbau wangi je. Sedap je rasa time nak cuci tangan dan muka tu. Dan yang penting ia mencerahkan secara semulajadi. Ada sesetangah sabun yang Nad cuba dari Thailand dulu boleh menyebabkan pengelupasan. Mungkin sebab bila kita sental tu, kulit jadi terlampau kering yang akhirnya menjadikan kulit menggelupas. Tapi alhamdulillah, sabun ni okay. Malah, kulit jadi makin lembut.

Jom Nad bgtahu cara penggunaan nya ye.

1) Cuci muka atau badan di kawasan yang gelap atau berdaki.
2) Biarkan selama 1 - 2 minit.
3) Bilas dengan menggunakan air bersih.

Mudah kan!? Habis tertanggal semua daki tauu. Memang puas betul hati Nad lepas guna sabun ni serious. Untuk menguji keberkesanan sabun ni, Nad try dulu guna sabun ni dekat tangan kanan sahaja. Hanya dengan sekali penggunaan, Nad dapat hasil macam kat bawah ni. Itu baru sekali penggunaan tauuu. Korang boleh bayangkan tak kesan dia selepas empat lima enam kali penggunaan? Kalau macamni, yang malas pun boleh cerah tau hahah. 


Abaikan tangan yang kuat bekerja itu hahahah

Haish, asyik fokus dekat sunburn je kan. Takde kesan lain ke kalau guna sabun ni? Eh, mestilah ada. Selain dari untuk memulihkan sunburn, Nad dapat rasakan kulit Nad jadi lembutttt selembut _______ (Fill in the blanks) Hahahah. Cokkowhite Lightening Soap juga dikatakan boleh menghilangkan bau badan dan melambatkan proses penuaan. Wow. Sesiapa yang rasa nak cerah boleh lah cuba sabun ni sementara ada harga promosi. 

HARGA ASAL COKKOWHITE LIGHTENING SOAP
RM70 sekotak

HARGA PROMOSI
Pakej A : RM60 sekotak + FREE postage
Pakej B : RM100 dua kotak + 2 special FREE gift + FREE postage

Facebook : Cokko White
Instagram : @cokkowhiteofficial

You Might Also Like

6 ulasan

  1. singgah sini :)

    sayasyiera.blogspot.com

    BalasPadam
  2. Wahhh boleh lah try jugak nanti. Asyik berjemur je memang kulit pun jadi gelap. Stress tengok. Hahah! Sunblock pun tak jalan. Sobs :(

    BalasPadam
  3. makin berseri kulit nad la nnt..:)

    BalasPadam
  4. boleh cuba ni. duduk kilang pun boleh hitam jugak taw kulit. maybe sbb panas dri mesin kot. hehe

    BalasPadam
  5. ain datang terjah blog sini.-farahain zfa-

    BalasPadam
  6. long time tak tinggal jejak sini kan... Nad! Cara pakai dia pun senangkan :D

    BalasPadam