Cara Mudah Menyemak No Keahlian KWSP

8:53 PG

Assalamualaikum Hai.


Cara Semak No Ahli KWSP. Sejak-sejak dah mula bekerja ni baru lah kalut nak ada no KWSP/EPF ni ye. Kononnya nak start keep track lah berapa banyak yang masuk setiap bulan. Sebelum ni waktu kerja dekat 99 Speedmart Nad dah pernah ada no KWSP ni. Lepastu 2 tahun setengah sambung degree, habis lupa dan tak ingat langsung pasal no KWSP. Baru-baru ni Nad start bekerja dalam construction industry. Baru lah nak cari balik no KWSP Nad kan. Berapa amount dalam tu ke apa langsung tak ingat dan tak ambil tahu.


So Nad start google macam mana nak dapatkan no KWSP Nad ni dengan cara yang paling mudah! Yela, siapa yang nak bersusah payah hanya untuk dapatkan no keahlian KWSP kan. Setakat ni yang Nad jumpa ada 3 cara kita boleh dapatkan no keahlian KWSP ni. Nad mulakan dengan cara yang paling tak mudah sekali ye.

Image result for kwsp

Kaunter KWSP.

Bagi Nad cara ni agak leceh sebab kita nak kena walk in sendiri ke kaunter KWSP tu. Ini memerlukan masa dan kos pengangkutan semua lah. Belum lagi nak kena mintak cuti atau rushing ke office KWSP disebabkan waktu kerja.

Kiosk KWSP.

Kiosk KWSP pun lebih kurang sama lah dengan kaunter KWSP. Nad kurang berkenan sebab memerlukan masa dan kos pengangkutan nak ke sana. Tapi, kiosk KWSP ni kadang ada dekat bank juga. Kalau ada bank berdekatan tempat anda yang mempunyai kisok, senang sikit lah.

Hubungi KWSP.

Selain daripada mengunjungi kaunter KWSP dan kiosk KWSP, cara yang paling mudah sekali adalah dengan menghubungi Pusat Pengurusan Perhubungan KWSP di talian 03-89226000. Boleh call dari Isnin sampai Jumaat dari pukul 8 pagi hingga 6 petang. Nad mestilah guna cara yang paling mudah ni kan. Senang. Dekat office pun boleh call hahah. Nad call time tu dalam pukul 8.30 pagi dan laju je diorang angkat. Nad boleh cakap customer service KWSP memang terbaik! ๐Ÿ’• Pagi tu Nad call KWSP sebanyak dua kali. Dua-dua sopan dan sangat membantu. Sampai Nad tinggalkan positive feedback okay hahahah gigih betul.

Okay so bila kita call tu, diorang akan minta NO IC dan confirmkan details kita semua lah. Cakap je nak tau no kwsp kita. Nanti dia semakkan. Mudah kan? Tak sampai 5 minit dah boleh tau no KSWP kita. Kalini Nad save terus dalam phone senang nanti nak rujuk akan datang.

P/s : Biasalah excited baru start kerja kan ๐Ÿ˜‚

You Might Also Like

137 comments

  1. Wow menarik ni. Belum pernah ke sana lagi. :)

    BalasPadam
  2. Mudah saja kalau call bukan. Yelah tak semua orang nak ingat.

    BalasPadam
  3. skrg sudah boleh semak online banyak mudah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mcm mana nk semak on9 tu.. boleh share.. tq

      Padam
  4. Abd kadri bin Abd jani6 Oktober 2019 11:58 PG

    Telagatelaga7@gmail.com

    BalasPadam
  5. lupa no ahli, Id dan kata laluan.

    BalasPadam
  6. Lupa no kwsp sy help me pls

    BalasPadam
  7. Saya terlupa nombor kwsp

    BalasPadam
  8. Terlupe kata laluan dan no ahli

    BalasPadam
  9. Terlupe kata laluan dan no ahli

    BalasPadam
  10. Lupa password Kwsp Dan no fon yang lama dh tak aktif

    BalasPadam
  11. Tak ingat no kwsp
    malarmathi2909@gmail.com

    BalasPadam
  12. Saya mahu minta num ahli kwsp ..boleh email saya

    BalasPadam
  13. Sekiranya pejabat kwsp tutup ada tak cara lain untuk dapat kan no ahli sebab cili pun tak dapat

    BalasPadam
  14. Sya pun sama x ingat semua,mcm mana nk buat

    BalasPadam
  15. Tolong semak no kwsp sya 870613495835

    BalasPadam
    Balasan
    1. T0long semak no kwsp sya

      Padam
  16. Tolong semak no kwsp sya tuan 870613495835

    BalasPadam
  17. lupa no kwsp mcm mane nk tahu

    BalasPadam
  18. Balasan
    1. Saye nak tanya sikit ni sebab saya dah lame cek on akaun kwsp sebab bz kerja

      Padam
    2. Saya lupe no akaun kwsp boleh tolong dapat kan no akaun kwsp saya

      Padam
  19. Nak tanya klu x pnah cek kwsp cmna cara nya mh th no id dgn no akaun kwap kta

    BalasPadam
  20. Tak ingat no kwsp can help me

    BalasPadam
  21. Tak ingat no kwsp saya ha ha

    BalasPadam
  22. Tak ingat no KWSP dgn ID

    BalasPadam
  23. Nak mnta id n password smntra utk i akaun kwsp

    BalasPadam
  24. lupa kata laluan
    nombor telefon lama tidal aktif untuk dpatkab TAC number.. apa prlu sy lakukan

    BalasPadam
  25. Tolong dapat kan no akaun kwsp saya

    BalasPadam
  26. Saya nak tahu nombor ID ,TAC ,kata. laluan,no,kwsp.

    BalasPadam